Skip to main content

Bengkung Moden Bertulang (8 bone steel corset)

Assalamualaikum suma...
Alhamdulillah masih berkesempatan utk menulis lg di blog yg telah lama x di update ni..
Almaklum la bz dgn babyzahra yg dah masuk proses melasak tu..
sume die nak buat...

ok la x nak crite byk.. la ni aku ade wat bisnes kecil2 lan..
Bisnes bengkung in the house..
Dah start a few month ago..
Mmg sebelum ni aku ade jgk jual a few item, but that 1 is suka2..
But this bengkung is more serius than before..
Korang nak tau ape yg mendorong aku utk jual bengkung ni?.
Even sebelum ni aku ni punya la xberapa berminat sgt dgn any of business..

Firstly, aku mencari bengkung terbaik dan bajet utk
mencover perut I yg slalu ditegur naik dgn gahnya selepas bersalin..
Macam2 jenis bengkung aku try, tp kain x best dgn cepat koyaknya, bergulung, and sakit bila pakai..
Sampai la aku jumpa bengkung ni kat 1 online seller tu..
aku try beli 2..
satu jenis hat yg aku jual ni, n lagi 1 yg jenis ade lubang2 ...
both bengkung bertulang..
and then, aku wat comparison, which 1 is better..
ternyata mesti la aku pilih yg aku jual ni kan..
this is the best ever bengkung yg aku pernah try..

kain lembut
x panas 
bertulang n x sakit kan badan 
(double bone, single bone)

this 1 is pengakuan yg sejujur-jujurnya tau.. aku x tipu..
ni antara feedback dari customer aku yg dah try..





Jom cuci mata tgk gambar2 bengkung ni..















kalau korang nak order boleh refer kat link bwh ni k..

Check out this item on Lazada! 8 Bone Steel Corset  & 15-pin/hook (Beige Color) 
http://www.lazada.com.my/

Shopee Shop





TQ for reading...

Comments

Popular posts from this blog

Panduan isi borang nikah online negeri sembilan

Selamat petang semua... arini nak cite psal isi borang kebenaran nikah online.. bg mereka2 yg nak berkahwin di negeri sembilan @ negeri2 terlibat harus mengisi borang  secara online seperti info dibawah.

Pelaksanaan Modul Nikah, Cerai dan Rujuk, Sistem Pengurusan Perkahwinan Islam Malaysia (SPPIM) di 5 buah negeri iaitu Negeri Sembilan, Melaka, Perlis, Kedah dan Perak bermula pada 12 Januari 2014.

Ari rabu ritu baru isi.. sempoi kan.. majlis x sampai sebulan.. Poning kepalo den.. xpe la.. dah setel 1 benda.. for info, borang ni boleh diisi bersama2 atau diisi oleh salah seorng pasangan.. tolong menolong kan amalan mulia..
1. klik link ni -> http://www.sppim.gov.my/sppim/home -> Benar nikah Online -> Permohonan Baru 2. Isi part lelaki dlu
 3. Isi part perempuan plak
 4. Maklumat kebenaran
 5. Maklumat wali
 6. Hantar
 7. Status..



Last skali depa akan auto hantar maklumat permohonan kepada pasangan melalui email...Boleh la cetak borang kebenaran td bersama2 checklist utk dokume…

bekas a.k.a. dulang hantaran 2 ringgit

Assalamualaikum sume.. arini aku ketiadaan mood utk fokus pd kerja.. alasannye sbb my 2nd day.. kesakitan yg amat bangat sih.. hah.. utk mengurangkan 'rasa' itu, aku nak crite pasal dulang hantaran utk my coming soon big day.... ok.. crite psl kahwin ni kan mmg byk kuar ongkosnya.. duit kluaq bagaikan air yg mencurah2.. dengar dari pengalaman org2 yg dah kawin la kan.. muahaha.. n sebenarnye stiap cara perbelanjaan yg kite spend tu pn memainkan peranan yg amat penting.. haha.. ckp cam ade pengalaman lak kan..

Ok2 la.. xnak merapu panjang2.. straight to the point..  pasal barang2 dlm dulang hantaran ni sume kami decide nak wat 5 balas 7... means aku kne bg die 7 dulang then pihak lelaki balas 5 dulang.. itulah seperti yg kami decide.. hope x jd cam tunang aritu.. asalnye nak 7 balas 9.. pastu tambah 9 balas 11 sbb ade beberapa pihak belah aku nak sponsor 2 dulang.. last2 jd 9 balas 13.. ade jgk last minute nak sponsor lg..  alhamdulillah la.. rezki pihak sebelah.. dpt lebih.. …

bayar pinjaman pelajaran MARA melalui akaun 2 KWSP

“Penundaan hutang bagi mereka yang mampu adalah satu kezaliman.” (Riwayat Bukhari – 41/585)
“Semua dosa orang yang mati syahid akan diampuni kecuali hutang.” (HR. Muslim no. 1886)


Sesiapa kat sini yg ade hutang pinjaman pelajaran... Seppp sikit.. kite sama.. huhu adat la kan.. bile dah pinjam kene la bayar blk... korang ce tgk betul2 kat gmbar bwh ni...

see... hutang pelajaran aku dlu adalah sebanyak RM75550... wow... boleh dpt suzuki swift sebijik... giler mahal kan... ye la.. aku blaja kat Private College... yg tu yuran + elaun dlm 25 k kalau x silap.. monthly aku dpt elaun sebanyak RM700 selama 3 tahun... fuh.. agak2 kalau byk tu brape tahun baru aku abis bayar... cakap pasal MARA ni kan.. actually aku bersyukur sgt.. korang boleh wat permohonan utk pengurangan bayaran blk.. nmpak x disitu... betapa untungnya peminjam pinjaman MARA.. mmg at first mase nak apply tu agak complicated sikit..  tp utk masa depan korang apply la MARA selain dari pinjaman lain.. keuntungannya korang akan n…