Wednesday, August 19, 2015

Daftar sebagai SIMPLE HIJAB AFFILIATE AGENT secara percuma



Korang2 sume... sape sini yg pernah beli tudung or brg online?.. Pernah x dengar pasal 
Simple Hijab punya produk ??. diorng ni actually byk je wat video kat youtube tentang cara2 nak guna hijab.. N now depa tgh wat tawaran untuk sesiapa yg berminat nak join perniagaan affiliate diorang yg akan beroperasi bln 9 ni nanti..
Perhatian
Buat masa ini, iaitu bermula daripada penghujung bulan bulan Julai 2015 sehingga pertengahan bulan September 2015 adalah fasa yang memfokuskan kepada pendaftaran affiliate agents. Sistem affiliate ini akan dilancarkan sepenuhnya pada pertengahan bulan September 2015. Oleh itu, sila gunakan tempoh ini dengan sebaiknya dengan mengajak rakan-rakan anda untuk menjadi affiliate agent SIMPLEHIJAB dengan menggunakan unik URL / link yang disediakan.
Attention
At the moment, started from end of July 2015 until mid of September 2015 is a phase that only focusing on Affiliate Agents registration. The whole system will be launching in the mid of September 2015. Let's use this period while waiting for the whole system to launch wisely by spreading this good news with your friends and don't forget to invite them to become SIMPLEHIJAB's agent by using your unique URL / link.

Mane2 yang masih baru dalam dunia affiliate ni meh aku habaq mai sikit apa itu affiliate.

Affiliate ni nama lain dia agen pengiklanan.Kita iklankan produk dan bagi link untuk pelanggan beli online.Kalau kita mendaftar affiliate simple hijab, kita sebenarnya sedang bekerja menjual barangan simple hijab dan akan mendapat komisyen bagi setiap pembelian barangan simple hijab.

Bila kita mendaftar, kita akan diberikan link khas sebagai mengenali identiti siapa yang sedang mengiklankan barangan simple hijab ni.Kita cuma perlu memberitahu sesiapa sahaja yang kita mahu tentang produk simple hijab dan berikan link untuk membawa mereka ke laman simple hijab untuk menempah produk tersebut.

X perlu modal, x perlu simpan barang, tanpa pos barang, hanya kene share link dan dapatkan pendapatan dari hasil jualan.Mudah kan?

Keistimewaan jadi agent affiliate ni :
1. Pendaftaran adalah percuma. Tiada sebarang yuran atau caj yang akan dikenakan.
2. x perlu menyimpan sebarang stok.
3. x menguruskan order atau pembelian.
4. Korang hanya perlu berkongsi unik URL atau link yang disediakan ke semua laman media sosial anda seperti Facebook dan Twitter. Ataupun hanya dengan semudah melalui Whatsap dan bersedia untuk menerima komisen.
5. Anda berpeluang untuk menerima komisen sehingga 10% bagi setiap pembelian (tertakluk kepada barangan) yang dilakukan oleh pelanggan yang di-referred oleh anda ke sistem kami.
6. Tiada had tempoh yang ditetapkan untuk penerimaan komisen bermaksud anda akan tetap menerima komisen selagi mana 
Simple Hijab beroperasi.

Apa yang lebih menarik lagi?
• Anda boleh meningkatkan lagi komisen anda dengan cara mengajak lebih ramai rakan-rakan anda untuk menjadi Affiliate Agent kami dengan menggunakan Unique URL atau link yang disediakan di ruangan dashboard akaun anda.
• Berpeluang untuk menerima komisen sehingga 5% bagi setiap pembelian (tertakluk kepada barangan) yang dilakukan oleh pelanggan yang di-referred oleh 'your referred agents' ke sistem kami.
• Namun anda tidak akan menerima sebarang komisen bagi pembelian daripada pelanggan yang di-referred oleh agent yang di-referred oleh 'your referred agents'.

Kepada sesiapa yg nak join klik je kat sini k Simple Hijab.. Selamat mencuba...

Monday, August 17, 2015

bayar pinjaman pelajaran MARA melalui akaun 2 KWSP



“Penundaan hutang bagi mereka yang mampu adalah satu kezaliman.” (Riwayat Bukhari – 41/585)

“Semua dosa orang yang mati syahid akan diampuni kecuali hutang.” (HR. Muslim no. 1886)



Sesiapa kat sini yg ade hutang pinjaman pelajaran...
Seppp sikit.. kite sama.. huhu
adat la kan.. bile dah pinjam kene la bayar blk...
korang ce tgk betul2 kat gmbar bwh ni...


see... hutang pelajaran aku dlu adalah sebanyak RM75550...
wow... boleh dpt suzuki swift sebijik...
giler mahal kan...
ye la.. aku blaja kat Private College...
yg tu yuran + elaun dlm 25 k kalau x silap..
monthly aku dpt elaun sebanyak RM700 selama 3 tahun...
fuh.. agak2 kalau byk tu brape tahun baru aku abis bayar...
cakap pasal MARA ni kan.. actually aku bersyukur sgt..
korang boleh wat permohonan utk pengurangan bayaran blk..
nmpak x disitu... betapa untungnya peminjam pinjaman MARA..
mmg at first mase nak apply tu agak complicated sikit.. 
tp utk masa depan korang apply la MARA selain dari pinjaman lain..
keuntungannya korang akan nmpak bila korang dah abis blaja nnti..
tp ada syarat2 nya.. ikut final result tau..
bukan suka2 je MARA nak bg potongan ni...
klu 1st class korang x perlu byr 1 sen pn..
akan dikira sebagai full biasiswa..
mcm aku, aku perlu byr 10% saje dari total pinjaman..
sbbnye aku dpt 2nd class Upper..
tu la.. xmo study btul2...
tp byk tu pn aku dah bersyukur sgt2...
ok.. mmg tiap2 bln aku komited byr utk loan aku ni..
tp sejak 2 menjak ni mmg salu missed...(ckp jujur ni)
last aku byr bln 2 aritu... atas kekangan2 tertentu..
padahal x byk pn..
aku pn amik keputusan, nak byr abis..
tp guna akaun 2 dlm KWSP..
kalau nak byr sedebuk pkai duit sndiri mmg pikior byk kali la kan..
haha.. tu la manusia zaman skarang..
pandai wat hutang tp liat nak byr.. (aku ckp psl diri sndiri tau, korang jgn trasa plak)


ni total balance utk loan MARA aku..
x byk dah pn.. tp tula.. aku pn mls nak p k banyak...
boleh byr abis la kan..
Thing to do this 1 is, 
1. korang kol MARA, mintak diorng siapkan penyata baki pinjaman ikut format KWSP dan dokumen2 yg berkenaan..nanti diorang akan tny korang nak dokumen tu dihantar melalui pos atau korang walk in sendiri ke MARA HQ (Jalan Raja Laut), KL sahaja ok.. branch lain mmg korang xkn dpt sbb hq yg akan provide sume tu.. dlm masa yg sama MARA akan request korang punya statement KWSP terkini.. anta by email je.. sbb nak tgk baki kat KWSP akaun 2 tu ckup x.. mgkn kot.. haha..
2. isi borang pengeluaran KWSP , korang kene walk in sendiri ke pejabat KWSP plak..isi borang dgn lengkap. jot down brapa yg korang nak byr...
3. bawak sekali IC sijil pelajaran yg original & fotokopi , utk tujuan semakan je.. senang giler beb.. aku ddk kat pejabat KWSP tu x smpai 5 minit pn.. sume dah setel... tp better p awal2 pagi la kan.. x yah tggu giliran lama sgt..

korang just serah je dokumen yg MARA dah provide tu.. sume dah completed.

step yg aku wat ni utk ACTIVE REPAYER mcm aku ni n dah abis study...klu yg masih study tu aku x pasti. tu korang kol la KWSP sendiri k.. atau p kat laman web kwsp tu trus.. ni link die
www.kwsp.gov.my


aku pn saje check online dlm ptg pd ari yg sama.. trus lulus dah permohonan aku..
skarang no more think about hutang MARA lg.. 
at least 1 benda dah setel..
ringan sikit pale aku ni..





Wednesday, August 12, 2015

about 1 month 13 days to go...

to be honest... skarang ni fikiran aku serabut.. nmpak cam tenang je.. tp kat dlm Allah je yg tau... kalau dulu kemain excited, lmbat sangat masa ni berjalan.... but now.. tinggal sebulan lebih je mak jemah oii... siyes.. tetibe rasa takut tu dtg..was2.. betul ke ape yg aku buat ni.. nape perlu ada rasa ni.. semak la.. adoyai... xnak la feeling ni sume... wat aku rasa takut nak kahwin... macam ni ke perasaan org nak kahwin.. tolong la.. p men jauh2... smlm baru lps wat hiv test.. n anta kad utk di printkan.. tp mana semangat aku.. mcm hilang.. hilang dlm terang... betul ke aku nak kawin ni.. mcm x ready pn ade jgk.. ayo ama apa.. aku buntu... sori to say.. aku betul2 takut.. takut dgn segala kemungkinan... lps ni.. aku akan srah kan hidup aku pd insan yg bergelar suami.. insan yg perlu aku patuh selepas Allah & Rasul.. sebak... rasa touching la plak.. lps ni.. lelaki itu akan jd keutamaan.. syurga aku pada dia.. Ya Allah.. keep me strong.. aku bkn siapa2 tanpa kamu.. lps ni aku harus keluar dari rumah mak ayah.. tmpat aku dibesarkan... aku wajib taat pd suamiku selagi x melanggar hukum Allah.. mampukah aku... terlalu byk yg perlu aku baiki.. sblum aku serahkan hidup pd dia.. sedihnya mcm nak p berperang plak.. ntah la.. mgkn ade b2b yg len rasa apa yg aku rasa skarang ni..



mood : unknown