Friday, July 17, 2015

kedai tayar murah di seremban

hai uolsss... selamat hari raya aidilfitri buat sume umat islam walau dimana pn uolss berada.. ok.. rini nak crite pasai servis tayar kereta.. wat keputusan pn drastik sgt.. plan nak tukaq bln 8 nnti.. tp mcm len je rasa bila drive.. lg2 musim perayaan ni.. takut pe2 hal jd tga jln.. so better tukaq la kan.. dah mmg tayar keta aku tu mmg sepatutnya ditukar awal lg.. tp tu la.. asyik postpone ja..

see... tarikh yg tertera kat situ pn dah melebihi tamat tempoh.. hehe.. main redah je aku bawak keta naaa... ni original tayar mase aku beli keta tau.. bayangkan  x pernah tukar lg.. aku beli keta ni bln 4 tahun 2011.. haa.. 4 tahun lebih dah.. lame giler kan..well.. kita org pempuan ni x bape kisah sgt pasai keta2 ni.. tp lambat laun kene peka jgk la kan.. utk keselamatan diri jgk...


aku mmg suka meronda klu p kedai2 servis ni.. mcm jakun lak nak tgk depa wat keja.. haha.. my bronze msuk spital jap..


ni mase depa check.. mmg tyar belakang belah kiri tu out.. hmm.. lari jauh sgt.. ingat nak wat alignment ja.. last2 kene wat chamber jgk.. adjust mane2 yg berkenaan...

ni rege servis yg depa cas kat customer2.. affordable x?.. kira ok la kan..

tayar plak aku beli brand kelly.. korang pernah dengar x jenama ni?.. aku sebenarnye x pernah dgr pn.. tp staff tu ckp keluaran goodyear jgk.. tulis kat situ made in indonesia.. hm.. bedal je la labu.. ni je yg plg murah setakat ni.. 
rm150 /pc.. utk 195/60r15..
klu dunlop or falken plg murah rm170/pc..
terus stuju amik kelly ni.. its ok.. kite try dlu ek.. 


pengiraan :
tayar = rm150 x 4 = rm600
+ gst = rm36
total tayar = rm636
tmpat isi angin = rm5 x 4 = rm20
chamber tyr depan = rm40 x 2 = rm80
chamber tyr belakang = rm20 x 2 = rm40
alignment & balancing free je sbb tukaq 4 tyr skali gus..

tp total die kira rm750
nego smpai murah la kan..


ni kedai depa.. kat jln rahang.. ramai yg dtg tukar tyr kat sini.. staff pn ramai.. so.. cpt je la siap..

sesiapa yg nak p ni alamat die k..

Sheng Zhun Tyre Sdn Bhd
Lot 147G & 148G Jalan Tunku Antah
Tel : 067675828

yeah... boleh drive lelaju blk pasni...
heeeeeeee

1 comment:

  1. Nak cari tayar? Cuba website http://mytayar.com

    Ada >50 kedai di Klang Valley yang feed harga kat website. Harga yang dipaparkan dah masuk balancing dan valve. Free alignment kalau beli 4 tayar. Confirm tak kena tipu dengan kedai sebab semua terms + conditions dah dijelaskan di website.

    Anda hanya perlu masukkan spec tayar terus ke website. Website akan menunjukkan info mengenai offer dari Network Workshops kami. Anda boleh pilih apa yang penting untuk anda samada harga, lokasi, jenama atau model tayar.

    Kita akan pantau kedai supaya mereka tak menipu customer website. Anda hanya perlu bayar 5% deposit online. Lepas tu website akan hantar email info mana nak pergi. Balance 95% bayar terus kat kedai.

    ReplyDelete