Skip to main content

kedai tayar murah di seremban

hai uolsss... selamat hari raya aidilfitri buat sume umat islam walau dimana pn uolss berada.. ok.. rini nak crite pasai servis tayar kereta.. wat keputusan pn drastik sgt.. plan nak tukaq bln 8 nnti.. tp mcm len je rasa bila drive.. lg2 musim perayaan ni.. takut pe2 hal jd tga jln.. so better tukaq la kan.. dah mmg tayar keta aku tu mmg sepatutnya ditukar awal lg.. tp tu la.. asyik postpone ja..

see... tarikh yg tertera kat situ pn dah melebihi tamat tempoh.. hehe.. main redah je aku bawak keta naaa... ni original tayar mase aku beli keta tau.. bayangkan  x pernah tukar lg.. aku beli keta ni bln 4 tahun 2011.. haa.. 4 tahun lebih dah.. lame giler kan..well.. kita org pempuan ni x bape kisah sgt pasai keta2 ni.. tp lambat laun kene peka jgk la kan.. utk keselamatan diri jgk...


aku mmg suka meronda klu p kedai2 servis ni.. mcm jakun lak nak tgk depa wat keja.. haha.. my bronze msuk spital jap..


ni mase depa check.. mmg tyar belakang belah kiri tu out.. hmm.. lari jauh sgt.. ingat nak wat alignment ja.. last2 kene wat chamber jgk.. adjust mane2 yg berkenaan...

ni rege servis yg depa cas kat customer2.. affordable x?.. kira ok la kan..

tayar plak aku beli brand kelly.. korang pernah dengar x jenama ni?.. aku sebenarnye x pernah dgr pn.. tp staff tu ckp keluaran goodyear jgk.. tulis kat situ made in indonesia.. hm.. bedal je la labu.. ni je yg plg murah setakat ni.. 
rm150 /pc.. utk 195/60r15..
klu dunlop or falken plg murah rm170/pc..
terus stuju amik kelly ni.. its ok.. kite try dlu ek.. 


pengiraan :
tayar = rm150 x 4 = rm600
+ gst = rm36
total tayar = rm636
tmpat isi angin = rm5 x 4 = rm20
chamber tyr depan = rm40 x 2 = rm80
chamber tyr belakang = rm20 x 2 = rm40
alignment & balancing free je sbb tukaq 4 tyr skali gus..

tp total die kira rm750
nego smpai murah la kan..


ni kedai depa.. kat jln rahang.. ramai yg dtg tukar tyr kat sini.. staff pn ramai.. so.. cpt je la siap..

sesiapa yg nak p ni alamat die k..

Sheng Zhun Tyre Sdn Bhd
Lot 147G & 148G Jalan Tunku Antah
Tel : 067675828

yeah... boleh drive lelaju blk pasni...
heeeeeeee

Comments

  1. Nak cari tayar? Cuba website http://mytayar.com

    Ada >50 kedai di Klang Valley yang feed harga kat website. Harga yang dipaparkan dah masuk balancing dan valve. Free alignment kalau beli 4 tayar. Confirm tak kena tipu dengan kedai sebab semua terms + conditions dah dijelaskan di website.

    Anda hanya perlu masukkan spec tayar terus ke website. Website akan menunjukkan info mengenai offer dari Network Workshops kami. Anda boleh pilih apa yang penting untuk anda samada harga, lokasi, jenama atau model tayar.

    Kita akan pantau kedai supaya mereka tak menipu customer website. Anda hanya perlu bayar 5% deposit online. Lepas tu website akan hantar email info mana nak pergi. Balance 95% bayar terus kat kedai.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Panduan isi borang nikah online negeri sembilan

Selamat petang semua... arini nak cite psal isi borang kebenaran nikah online.. bg mereka2 yg nak berkahwin di negeri sembilan @ negeri2 terlibat harus mengisi borang  secara online seperti info dibawah.

Pelaksanaan Modul Nikah, Cerai dan Rujuk, Sistem Pengurusan Perkahwinan Islam Malaysia (SPPIM) di 5 buah negeri iaitu Negeri Sembilan, Melaka, Perlis, Kedah dan Perak bermula pada 12 Januari 2014.

Ari rabu ritu baru isi.. sempoi kan.. majlis x sampai sebulan.. Poning kepalo den.. xpe la.. dah setel 1 benda.. for info, borang ni boleh diisi bersama2 atau diisi oleh salah seorng pasangan.. tolong menolong kan amalan mulia..
1. klik link ni -> http://www.sppim.gov.my/sppim/home -> Benar nikah Online -> Permohonan Baru 2. Isi part lelaki dlu
 3. Isi part perempuan plak
 4. Maklumat kebenaran
 5. Maklumat wali
 6. Hantar
 7. Status..



Last skali depa akan auto hantar maklumat permohonan kepada pasangan melalui email...Boleh la cetak borang kebenaran td bersama2 checklist utk dokume…

bekas a.k.a. dulang hantaran 2 ringgit

Assalamualaikum sume.. arini aku ketiadaan mood utk fokus pd kerja.. alasannye sbb my 2nd day.. kesakitan yg amat bangat sih.. hah.. utk mengurangkan 'rasa' itu, aku nak crite pasal dulang hantaran utk my coming soon big day.... ok.. crite psl kahwin ni kan mmg byk kuar ongkosnya.. duit kluaq bagaikan air yg mencurah2.. dengar dari pengalaman org2 yg dah kawin la kan.. muahaha.. n sebenarnye stiap cara perbelanjaan yg kite spend tu pn memainkan peranan yg amat penting.. haha.. ckp cam ade pengalaman lak kan..

Ok2 la.. xnak merapu panjang2.. straight to the point..  pasal barang2 dlm dulang hantaran ni sume kami decide nak wat 5 balas 7... means aku kne bg die 7 dulang then pihak lelaki balas 5 dulang.. itulah seperti yg kami decide.. hope x jd cam tunang aritu.. asalnye nak 7 balas 9.. pastu tambah 9 balas 11 sbb ade beberapa pihak belah aku nak sponsor 2 dulang.. last2 jd 9 balas 13.. ade jgk last minute nak sponsor lg..  alhamdulillah la.. rezki pihak sebelah.. dpt lebih.. …

bayar pinjaman pelajaran MARA melalui akaun 2 KWSP

“Penundaan hutang bagi mereka yang mampu adalah satu kezaliman.” (Riwayat Bukhari – 41/585)
“Semua dosa orang yang mati syahid akan diampuni kecuali hutang.” (HR. Muslim no. 1886)


Sesiapa kat sini yg ade hutang pinjaman pelajaran... Seppp sikit.. kite sama.. huhu adat la kan.. bile dah pinjam kene la bayar blk... korang ce tgk betul2 kat gmbar bwh ni...

see... hutang pelajaran aku dlu adalah sebanyak RM75550... wow... boleh dpt suzuki swift sebijik... giler mahal kan... ye la.. aku blaja kat Private College... yg tu yuran + elaun dlm 25 k kalau x silap.. monthly aku dpt elaun sebanyak RM700 selama 3 tahun... fuh.. agak2 kalau byk tu brape tahun baru aku abis bayar... cakap pasal MARA ni kan.. actually aku bersyukur sgt.. korang boleh wat permohonan utk pengurangan bayaran blk.. nmpak x disitu... betapa untungnya peminjam pinjaman MARA.. mmg at first mase nak apply tu agak complicated sikit..  tp utk masa depan korang apply la MARA selain dari pinjaman lain.. keuntungannya korang akan n…