Tuesday, April 28, 2015

alergic lagi...

i'm so stress...  y me??.. huaarrrgghh.. rase cam nak nangis je.. kulit aku ni sentisip yg teramat..pantang salah makan sikit.. mule la naik jerxxxx kat muka.. kalau naik kecik2 xpe la jgk an..
ni naik sekali dgn nanah.. baru sehari 2 je dah boleh masak dah.. sakit banget... skali dtg dgn rasa gatal2 n pedih.. nak picit x berani dah.. ckup2 la wat eksperimen kat muka sendiri tu kak yo.. picit tu kalau x tinggal kesan xpe la jgk.. ni mkn masa berbulan jgk la nak sembuh parut tu...

kekadang aku pn x fhm dgn muka aku ni.. btul2 slah makan ke atau hormon yg x brape nak stabil?.... ke dua2 skali... ok.. nak dijadikan crite aku jumaat ritu aku p mkn kat kantin.. nampak cam sedap je sambal ikan cencaru.. abis sekor tu aku balun.. tp slps itu muka aku mmg siyes mula gatal2.. mlm tu dah nmpak nak timbul jerawat.. esoknya dah naik.. besaq plak.. huwaaaa... thats why la aku tekad jgk nak p klinik.. amik ubat.. dkter siap pesan lg "awak kene jaga la pemakanan awak, kalau boleh jgn mkn seafood.. kdg2 sambal tu pn ade ltak bahan2 yg awak x bleh mkn.. mcm belacan ke".. ok dokter.. saya akan lebih berhati2 lepas ni.. tp smpai bile nak kene berpantang ni??.. yg tu lupe lak nak tny dokter.. akhir kata, abiskan je la ubat ni yeeee....




tp after a few days, msih x brape nak surut sgt jerxxxx ni.. so, xde choice.. aku amik 1/2 day arini.. biarlah kakak kat spa tu yg picit2 kan..aku xmo amik risiko dah...ok.. sekian...


p/s : lambat lak nak kul 12.30pm ni.... pheeuuwww

Monday, April 20, 2015

nothing.. just missing him..

sayu je ati ni.. 
ntah la.. x tau nape..
sjk blk kursus ritu memasing sunyi sepi..
senyap tnpa berita..
bz barangkali..
but it's ok...
i'm fine..
used to be like this..
i'm ok..
i'm just missing u..
nothing much..
....


Tuesday, April 14, 2015

Kursus Kahwin DONE !!!

Pada tanggal 11 & 12 April 2015 aritu berjaya jgk aku menyempurnakan kursus kahwin yg sdh beberapa kali aku tunda.. muahahaha... arini baru ade mood nak bercerita.. aishhh... its ok la kan... yeaahhh.. dah boleh kahwin.. haha.. sape cakap??.. asal dah amik kursus je ingat dah lepas la tu?.. blum lg.. byk lg prosedur yg kne wat.. adeh... ok.. at least dah selesai 1 perkara... n tmpat kursus yg aku pergi tu not bad la.. best.. overall puas hati.. penceramah yg happening.. walau kadang2 loqlaq.. haha.. ok, i know that is "ILMU" & "TIPS" yg boleh diapply dlm melayari hidup berumah tangga akan datang.. n kat sini ade 1 slot extra tentang cmne nak dpt anak prempuan / lelaki & panduan nak kira waktu subur bg prmpuan yg disampaikan oleh Dr Othman a.k.a. owner kpd tmpat kursus ni.... kire cam dapat bonus la kan.. walaupn gaya penceritaan / penterjemahannye agak ke 18sx sikit.. ok moshi.. please be open minded... awok tu dah besarkan..plan nak kawin dah kan.. so nak x nak kne tau jgk walaupn trase segan ..eh tetibe.. haha.. ok, lupekan pasal tu..
Kepada sesiapa yg blum lg p kursus better korang p la cepat.. sbb rege utk amik kursus ni pn dah naik bg sesetengah negeri.. klu x silap wilayah dah naik RM120.. n kire luck jgk la aku dah amik.. haha.. padahal baru je 2 ari lps kan.. :-P ... n ade jgk penceramah tu bg tau kemungkinan kursus kahwin kat Negeri 9 ni pn akan dinaikkan dlm mase terdekat.. so.. selamat la kan.. nsib baik jgk xde temuduga ke ape ke.. LEGAAA.. haha...
OK.. ni detail die :

Blogspot : http://www.usraticentre.blogspot.com/
Facebook : https://www.facebook.com/UsratiCentre?fref=ts


Whatever it is, Alhamdulillah.. TQ Allah... Mohon dipermudahkan segala urusan yg mendatang.. sekian...


Anyway tq abg sbb amik n anta ayg blk...