Tuesday, December 2, 2014

semak baki tabung haji melalui a/k Maybank2u online

PENGUMUMAN TERKINI 

Ingin mengetahui baki semasa akaun Tabung Haji anda secara online? Kini kemudahan tersebut dapat diakses melalui perkhidmatan mytaha, M2U, dan eKL. Pendaftaran haji boleh dilakukan melalui mesin ATM Bank Islam, Bank Rakyat dan Maybank Islamic. Selain itu juga, pendaftaran ini dapat dilakukan secara maya melalui portal Tabung Haji (mytaha), portal kerajaan (eKL) dan maybank2u.
sebarang pertanyaan lanjut, sila hubungi :-

Tabung Haji Contact Center (THCC) TEL : 03-6207 1919
EMAIL : th-info@lth.gov.my
SMS : TH aduan / pertanyaan dan hantar ke 33990
FACEBOOK : Official - https://www.facebook.com/TabungHaji
source => http://shizukaonline.blogspot.jp/2013/11/kini-th-di-hujung-jari-anda.html



ok noted..
baru tau yg baki tabung haji boleh semak secara online kat maybank2u..
even sebenarnye dah lame bende ni diumumkan..
lebih setahun dah.. haha..


n now see...

yeah... x yah p kaunter atau atm/cdm machine lagi se eye2 nak check balance kan..
over xcited la plak aku arini..
haha.. hari ni jgk aku berulang alik 2 kali ke maybank utk wat transaksi...
at first p pepagi nak daftar fon nmbr for TAC maybank2u thru atm je..
tp x bleh.. kne visit branch plak..
 so, korbankan mase rehat tengahari p kaunter utk register fon number tu..
 then trus la link kan a/k tabung haji & atm card.. senang..
Mudah je, buat kat ATM MAYBANK tak sampai 5 minit dah siap, boleh check balance (free), daftar haji (free), transfer to TH account (singgit).


Cara-caranya nak link t/h ke maybank2u online

1. Sila buat di ATM Maybank ye
2. Masukkan kad ATM & pin number
3. Pilih "Tabung Haji".
4. Pilih "Register Tabung Haji account to ATM card".
 5. Masukkan nombor akaun Tabung Haji.
6. Masukkan plak No. Siri Buku Tabung Haji (Lihat atas kanan buku anda)
7. Tunggu sistem proses & settle. Dah boleh check akaun appear dalam Maybank2u
Opssss .. JANGAN LUPA BAWA BUKU TABUNG HAJI masa nak buat k !!

Happy Saving !!

ok... info tambahan..
xleh nak update buku tabung haji kat kaunter maybank..
but its ok, leh la update kat bank islam nanti k..
& kat bank rakyat x pernah try lg...
hohohoho...