Wednesday, November 19, 2014

kisah nota kertas satu ringgit & etiqa

Alkisahnya pasal duit kertas 1 ringgit...
Arini, aku kehilangan duit berjumlah rm1..
Hhmmm.....
Kirenye x la besar mane jumlahnya ye dok..
tp telah membantutkan niat aku utk bli kuih kat kantin..
aku plak bwk ngam2 je..
 rm1 kertas n syiling 20 sen..
konon2nye nak bli kuih 3 ketul lps p surau ptg td..
Pas zohor la kirenye..
last2 tinggal 20 sen je dlm poket..
X tau la kat mane tercicirnye duit tu...
Aku letakkan dlm pocket uniform keje aku..
Yg sememangnya poket die x sedalam mane.. 
No wonder la duit tu boleh cicir kan..
Ye la.. 1/2 je ruang dah penuh dgn kunci ofis.
xpe la.. kukire xde rezki la nak bli time tu..
X kuase la nak patah2 blk kat ofis utk amik wit lain.. so, kene la thn selera jap..
Kne blk mkn kat kedai je la jwbnye an..
Ok.. etiqa ni plak ade 1 lg crite..
Aku rasa mcm ade something je arini..
Jari jemari kat belah kiri aku ni gatal je sejak ptg td..
mcm ade petanda je..
Trlintas dihati, eh.. ade org nk bg duit kat aku ke atau nak kuar duit lg ni..
Yg pasal hilang duit td 1 hal la..
Aku redha je la..
Tp ade 1 news plak tetengah mlm ni..
Abg aku bg aku surat dari etiqa...
Aku pn mule pelik.. ade payment yg pending ke??
Aku dh x amik insuran nyawa lg under etiqa..
kete pn aku tukar takaful malaysia.
Dgn pnuh suspennye aku bkk surat tu..
Rupenye dpt wit la..
alhamdulillah... rezeki...
dpt lebihan dari insuran kete aku utk thun lps punye.. my bronze la kan.




Ok la kan.. sape nk bg.. seratus lebih tu...
Pape pn tq to etiqa n aku bersyukur pd Mu Ya Allah atas rezeki ini..
Hilang rm1 diganti dgn rm109.76
Hihi..
Ibarat pepatah..
Yg patah kan tumbuh...
Yg hilang kan berganti...
Sesuai x...

Peace no war...