Friday, October 31, 2014

feeling loving

i luv u abg..
itu yg ku tau..
mmmm... rindu barangkali..
even kamu bkn yg pertama ku kenali...
moga kamu menjadi yg terakhir dlm hidupku..
i will always pray for our hapiness..
hope kekal sehingga jannah..
even kite agak kontra...
kdg2 mcm langit dgn bumi..
mcm api dgn air...
tp diri ini sentiasa berdoa agar jiwa kita sentiasa bersatu..
smoga perbezaan kite saling melengkapkan..
antara satu sama lain...
smoga kita sentiasa 
* dlm redha Allah s.w.t.
* dmurahkan rezki
* dpermudahkan segala urusan
* dberkati hidup di dunia & akhirat
* dsatukan dlm ikatan yg murni



feeling loving2 




Tuesday, October 28, 2014

perjalanan ini masih jauh

hari berganti hari... rasa cepat sgt mase ni berlalu..
sedar x sedar lg sebulan genap la usia aku 26 tahun..
dan terasa diri ini semakin dewasa...
yeke??.. hehe..
tp bile direnung kembali...
byk yg telah aku lalui..
pahit manis.. liku2 yg mencabar...
tp sume itu yg menjadikan diri aku yg sekarang...
bile kite berhenti sekejap...
dan toleh ke belakang...
p k & ingat kembali ape yg telah kita tempuhi...
mcm2 rasa yg ada...
suka duka kecewa bahagia derita & seangkatan dgnnya..
& selalu aku berfikir sendiri..
tentang ciptaan & aturanNya...
segala yg berlaku dibawah Kekuasaannya..
siapa lah aku utk trus mempersoalkan..
sume telah terulis...
aku x boleh terus hidup berpandukan crite semalam..
dulu adalah sejarah... yg x mgkn berulang..
n i admit.. kdg2 aku terlalu rindukan suasana dulu..
rindukan kenangan dulu...
just missing...
terasa hati ni sayu je...


in fact sampai sekarang, aku masih tertanya2..
adakah dia yg sekarang akan ttp bersama aku..
hingga akhir hayat aku??.. i'm not sure..
 but i hope our relationship tetap kekal until Jannah...
tp aku tau,perjalanan ini masih jauh...
keep walking sayang...
jgn terus dibuai mimpi semalam....







i'm just missing

Wednesday, October 8, 2014

saya sayang awak...


to u my dear fiance...
sori for everything...
sori sbb salu buruk sangka dgn abg..
u know what..
i luv u so much..
i can't accept if i 1 day i have to lost u..
u mean everything to me..
sori sbb salu cemburu...
i just can't control myself..
sometimes...
hehe.. klakor pn ade gak..
but that's the truth...
rasa syg itu..
bkn paksaan...
ia hadir tanpa dipinta..
sori sbb salu wat abg marah..
n salu marah2 abg blk..
salu jgk merajuk sbb bende2 kecik...
i can't promise, but i will try..
cuba utk ubah sikap -ve tu...


i just luv u my dear...







Tuesday, October 7, 2014

hati, kau knape?..

lately...
aku rasa sesuatu...
sesuatu yg x dpt aku terjemahkan..
perasaan itu macam2..
berkecamuk..
dlm kepala ni asyik rase nak give up je..
aku pn keliru...
sori to say..
aku rasa mcm xnk teruskan pertunangan ini..
rasa cam nak hentikan je..
x tau la nape..
aku rasa penat nak p k..
padahal kami blum pn bincang properly..
mmg la kan..
time2 camni la ko nak hasut aku kan syaitan..
buat aku p k yg bukan2..
mcm mane if let say aku ngn die x sehaluan..
mcm mane penerimaan die..
boleh ke aku tahan dgn perangai die..
boleh ke die faham aku..
mcm mane klu ade some1 else antara kami..
dpt ke aku trime klu ditakdirkan aku dipoligamikan..
nauzubillah.. mintak dijauhkan..
kdg2 aku rasa aku x bersedia..
kdg2 aku rasa mcm nak larikan diri je..
tp x boleh..
rase mcm separuh aku dah dikurung...
boleh ke camtu??..


atau mungkin aku perlu masa...
utk diri aku...
muhasabah diri kembali...


Thursday, October 2, 2014

about 11 months to go..

see... skejap je mase berlalu pergi...
sedar x sedar almost 8 bulan dah kami bertunang..
n sejak itu kami x pernah kluar dah...
klu jumpe pn skejap2 atas urusan yg btul2 perlu saje...
ok.. aku x la heran sgt pn...
tipu la kalau x windu an..
tp kne la control rasa yg ade tu..
masing2 sibuk kumpul duit n wat kerja yg bertimbun2..
by the time...
in a few month ni.. family aku dilanda 1 ujian..
ku kira ia sbgai peringatan.. 
tuk mengingat diri dari alpa...
 & alhamdulillah... kami sekeluarga semakin baik..
harap dijauhkan dari hasad dan dengki manusia spt ni lg..
ok.. tu selingan je...
actually aku nak kabor kan...
dlm kepala ni terpikir2..
plan kami dah kurang setahun dah..
about 11 bln je lg..
tu pn klu ikut plan asal la...
tp 1 pn kami x bincang btul2 lg..
mmg la lmbt lg...
tp kekadang risau gak...hhmmm.....
xpe la.. mgkn taun depan dah bleh la start...
( x lewat sgt kan )
discuss pe2 yg patut...
n lg 1.. kursus kawin pn x gi lagi...
muahahaha...
hebatkan...
xpa la.. pelan2 kayuh k..


p/s: smoga berjaya & bahagia di dunia & akhirat moshi...