Skip to main content

buy goods on9...

today.. i'm so excited...
waiting for my goods delivery...
hehe.. actually this the 2nd time
i'm buying thru on9 system..
the 1st 1 is a long time ago..
nak di jadikan crite...
sbnrnye aku bli on9 ni pn just so sudden...
nak cari gift utk my boss...
she's will leave our company soon...
too short time period to go to the
shop n looking for something " present "..
dah la lately ni aku harus mgawal my expnse..
em... sbb ape??.. biarla jd rahsia aku..
mule2 buntu jgk pale ni.. p k ape nk kasi..
tp.. idea tetibe dtng.. nk tau bile??..
time tga mandi pepagi tuh..
haha... lawak je kan....
n idea ini aku forwardkn kat my 2nd boss..
he finally agreed...
then bermula la "google" time...
at first, aku suggest nak bli quran pelangi...
sbb dulu kwn aku prnh promote quran ni kat aku..
harganya agak mahal.. around RM150 above...
pastu aku search for others...
just nk wat comparison....
cari punye cari... terjumpe lak lg 1 punye option...
not bad jgk die punye item...
nak tau pe die yg mnjadi pilihan hati ini??..
quran itu ialah :
Al-Quran Al-Karim Muslimah
terbitan karya bestari..
cantik pn cantik...
design yg sesuai dgn muslimah...
 
 
harga yg reasonable...
RM75...
pastu aku pn tr p k jgk... mne nk cari..
smpat ke.. dibuatnya ade area kl je..
dah la limited time je ni..
aku pn terclick lazada website
 
 
n wat a suprise.... ade potongan harge lg tu...
ape lg.. on je la kan... just tambah RM8 utk shipmnt cost..
utk item bwh RM100...
after cnfirmation aku pilih payment method : cash on delivery...
mls nk wat on9 transfer.. bkn ape.. utk security jgk an..
n smlm juga aku blaja 1 ilmu / knowledge baru..
means psl forwarder...
aku dpt msj dari lazada yg brg aku akan dihantar melalui TA-Q-BIN
seriously aku x prnh dgr nme ni..
n baru aku tau ia adalah Japan's No. 1 express delivery...
baru jgk kat Malaysia nih...
n die wat pnghantaran door to door for small parcel...
n pgi td aku kol taqbin customer service..
just want to make sure for the item status...
n the cust. service person replied, the goods already with driver..
kemungkinan brg akan dpt by today jgk..
n now... i am waiting...
feeling soooo excited...
(wlupn bkn utk diri sndiri)
hihihihi
(^__^)
 
 


Comments

Popular posts from this blog

Panduan isi borang nikah online negeri sembilan

Selamat petang semua... arini nak cite psal isi borang kebenaran nikah online.. bg mereka2 yg nak berkahwin di negeri sembilan @ negeri2 terlibat harus mengisi borang  secara online seperti info dibawah.

Pelaksanaan Modul Nikah, Cerai dan Rujuk, Sistem Pengurusan Perkahwinan Islam Malaysia (SPPIM) di 5 buah negeri iaitu Negeri Sembilan, Melaka, Perlis, Kedah dan Perak bermula pada 12 Januari 2014.

Ari rabu ritu baru isi.. sempoi kan.. majlis x sampai sebulan.. Poning kepalo den.. xpe la.. dah setel 1 benda.. for info, borang ni boleh diisi bersama2 atau diisi oleh salah seorng pasangan.. tolong menolong kan amalan mulia..
1. klik link ni -> http://www.sppim.gov.my/sppim/home -> Benar nikah Online -> Permohonan Baru 2. Isi part lelaki dlu
 3. Isi part perempuan plak
 4. Maklumat kebenaran
 5. Maklumat wali
 6. Hantar
 7. Status..



Last skali depa akan auto hantar maklumat permohonan kepada pasangan melalui email...Boleh la cetak borang kebenaran td bersama2 checklist utk dokume…

bekas a.k.a. dulang hantaran 2 ringgit

Assalamualaikum sume.. arini aku ketiadaan mood utk fokus pd kerja.. alasannye sbb my 2nd day.. kesakitan yg amat bangat sih.. hah.. utk mengurangkan 'rasa' itu, aku nak crite pasal dulang hantaran utk my coming soon big day.... ok.. crite psl kahwin ni kan mmg byk kuar ongkosnya.. duit kluaq bagaikan air yg mencurah2.. dengar dari pengalaman org2 yg dah kawin la kan.. muahaha.. n sebenarnye stiap cara perbelanjaan yg kite spend tu pn memainkan peranan yg amat penting.. haha.. ckp cam ade pengalaman lak kan..

Ok2 la.. xnak merapu panjang2.. straight to the point..  pasal barang2 dlm dulang hantaran ni sume kami decide nak wat 5 balas 7... means aku kne bg die 7 dulang then pihak lelaki balas 5 dulang.. itulah seperti yg kami decide.. hope x jd cam tunang aritu.. asalnye nak 7 balas 9.. pastu tambah 9 balas 11 sbb ade beberapa pihak belah aku nak sponsor 2 dulang.. last2 jd 9 balas 13.. ade jgk last minute nak sponsor lg..  alhamdulillah la.. rezki pihak sebelah.. dpt lebih.. …

bayar pinjaman pelajaran MARA melalui akaun 2 KWSP

“Penundaan hutang bagi mereka yang mampu adalah satu kezaliman.” (Riwayat Bukhari – 41/585)
“Semua dosa orang yang mati syahid akan diampuni kecuali hutang.” (HR. Muslim no. 1886)


Sesiapa kat sini yg ade hutang pinjaman pelajaran... Seppp sikit.. kite sama.. huhu adat la kan.. bile dah pinjam kene la bayar blk... korang ce tgk betul2 kat gmbar bwh ni...

see... hutang pelajaran aku dlu adalah sebanyak RM75550... wow... boleh dpt suzuki swift sebijik... giler mahal kan... ye la.. aku blaja kat Private College... yg tu yuran + elaun dlm 25 k kalau x silap.. monthly aku dpt elaun sebanyak RM700 selama 3 tahun... fuh.. agak2 kalau byk tu brape tahun baru aku abis bayar... cakap pasal MARA ni kan.. actually aku bersyukur sgt.. korang boleh wat permohonan utk pengurangan bayaran blk.. nmpak x disitu... betapa untungnya peminjam pinjaman MARA.. mmg at first mase nak apply tu agak complicated sikit..  tp utk masa depan korang apply la MARA selain dari pinjaman lain.. keuntungannya korang akan n…