Friday, November 3, 2017

Bengkung Moden Bertulang (8 bone steel corset)

Assalamualaikum suma...
Alhamdulillah masih berkesempatan utk menulis lg di blog yg telah lama x di update ni..
Almaklum la bz dgn babyzahra yg dah masuk proses melasak tu..
sume die nak buat...

ok la x nak crite byk.. la ni aku ade wat bisnes kecil2 lan..
Bisnes bengkung in the house..
Dah start a few month ago..
Mmg sebelum ni aku ade jgk jual a few item, but that 1 is suka2..
But this bengkung is more serius than before..
Korang nak tau ape yg mendorong aku utk jual bengkung ni?.
Even sebelum ni aku ni punya la xberapa berminat sgt dgn any of business..

Firstly, aku mencari bengkung terbaik dan bajet utk
mencover perut I yg slalu ditegur naik dgn gahnya selepas bersalin..
Macam2 jenis bengkung aku try, tp kain x best dgn cepat koyaknya, bergulung, and sakit bila pakai..
Sampai la aku jumpa bengkung ni kat 1 online seller tu..
aku try beli 2..
satu jenis hat yg aku jual ni, n lagi 1 yg jenis ade lubang2 ...
both bengkung bertulang..
and then, aku wat comparison, which 1 is better..
ternyata mesti la aku pilih yg aku jual ni kan..
this is the best ever bengkung yg aku pernah try..

kain lembut
x panas 
bertulang n x sakit kan badan 
(double bone, single bone)

this 1 is pengakuan yg sejujur-jujurnya tau.. aku x tipu..
ni antara feedback dari customer aku yg dah try..





Jom cuci mata tgk gambar2 bengkung ni..















kalau korang nak order boleh refer kat link bwh ni k..

Check out this item on Lazada! 8 Bone Steel Corset  & 15-pin/hook (Beige Color) 
http://www.lazada.com.my/

Shopee Shop





TQ for reading...

Tuesday, March 7, 2017

Peraduan untuk menang Emas Pandora



Hi uoollsss.. pe kaba sume.. maaf la sbb aku dah lame x bersiaran di blog ni..
almaklumla sedikit bizi dgn kehidupan sekarang.. 
arini aku cume nak share something kat uollss.. 
sejak dah jadi mak org ni aku ade hobi terbaru..
suka sangat dgn brg kemas..
bende ni aku perasan masa zahra dlm perut lg..
masa tu tak ingat pregnant bape bulan..
suka sgt cuci mata tgk brg kemas.. x kisah la dlm FB ke.. kat blog ke.. kat kedai online ke..
padahal sebelum kahwin aku x heran pn dgn sume tu..
siap aku ade jgk la beli a few charms + beads ..
dah ade 3 item dah.. eleh.. baru 3 ??.. haha... 
terhenti seketika bab mengumpul emas pandora sbb skarang aku beli gold bar sikit2..
ok.. yg gold bar tu kita crite len kali k..
la ni aku nak share 1 contest yg uoollsss boleh join utk menang pandora ni.. 
aku pun baru join.. moh la kita cuba sesama..
korang klik kat link bawah ni je


Peraduan ni berkonsepkan Pandora serta barangan emas yang lain bernilai RM 10K sempena ulang tahun Gull Jewellery yang pertama pada:
Sabtu, 25hb March 2017




orang kate sharing is caring kan.. join contest ni free je.. moh le kite..

Wednesday, December 14, 2016

cara bayar bil air sains guna maybank2u



Hai uooolllss.. arini ade mood nak menaip pasal banking info ni.. maklumla.. bil dah sampai.. kene la settle a.s.a.p. kan.. actually aku dah lame x terjebak dlm urusan pembayaran segala bil utility ni.. ni baru 1st time aku nak byr slps beberapa tahun..rasenye last pn aku byr kat pejabat pos.. jgn tny bila sbb aku x ingat masa umo aku berapa.. baru lps skolah mayb..kali ni plak sbb aku baru dpt bil.. almaklumla baru dpt kunci umah.. belum ddk lagi tp dah kene byr bil sbb meter air dah pasang.. huahuahua..
1st step aku p kat laman web sains dulu.. nak tau info pasal kat mane aku boleh byr bil ni..
korang boleh refer link ni..
lps je check alternatif yg available.. aku pn try je guna maybank2u.. 
cepat, pantas dan senang..
kepada sesiapa yg nak guna cara aku, korang boleh tgk kat bawah k..
aku ade wat step utk sesiapa yg 1st timer mcm aku..
dlm maybank2u pn ade 2 cara jgk.. samaada korang byr bil mcm biasa atau guna JomPAY
lets check it out...


Cara Bayaran menggunakan kaedah payment bil biasa

1. Login ke maybank2u.. Pilih Make a one-off payment


2. Pilih Utilities


3. Pilih Syarikat Air Negeri Sembilan


4. Masukkan Amount dan Akaun No.


5. Request for TAC, masukkan no TAC dan tekan button Confirm


6. Status pembayaran dipaparkan.. Kalau berjaya maknenye successful la kan



Cara Bayaran menggunakan kaedah JOMPAY

1. Login macam biasa, cuma pilih JomPAY


2. Pilih Make a one-off payment


3. Masukkan amount, biller code utk SAINS :3715, Ref 1 : No. akaun dan Ref 2 : No. bil


4. Request for TAC, masukkan no TAC dan tekan button Confirm


6. Finally dah berjaya bayar bil online



mudahkan... segala dihujung jari anda...
x perlu ke kaunter utk wat payment..
tekan2 je dah settle..
tp wat dgn hati2 k.. salah tekan nanti korang cuak plak.. 
x pasal2 yg cepat leh jd lmbt plak nnti..
selamat membayar bil kengkawan sekalian..
daaaa...

Friday, December 9, 2016

masuk duit ke ASB melalui Maybank2u

hai sume.. lame betul x update kat blog ni..dah setahun dah.. OMG!!!.. bersawang habis dah.. huhuhu...xpela.. arini aku nak crita pasal cara2 nak simpan duit korang dlm asb thru online je..tp sblum tu aku nak tny sikit,sesiapa kat sini yg suka menyimpan??.. sila angkat tgn.. aku ni xde la penyimpan tegar.. tp lately ni tmbul lak kesedaran menyimpan utk masa depan.. bukak buku asb kat pejabat pos ni dah lame sebenarnye.. bln 4 tahun 2013.. tp sbb consentrate simpan kat tabung haji , akibatnya asb ni dilupakan.. huhu.. setelah beberapa tahun baru nak start simpan ko.. huhu.

skarang ni kita boleh simpan ke asb melalui online je.. xperlu beratur panjang di kaunter lg.. save duit minyak + masa.. tp ofkoz la kene cas RM1.06.. inclusive GST ye..

well sebelum kita nak transfer duit.. kite kene daftar no. akaun/ahli asb dlu.. n perlu masa 1 hari utk activekan pendaftaran..utk 1st time je.. next time kita boleh wat bile2 masa utk transfer duit.. sminggu skali pn boleh..hehe..

ok.. refer cara kat bawah ek..

1. Login Maybank2u online, klik pada Investment.


2. Klik ASNB Unit Trust


3. Mula2 sblum transfer korang kene register nmbr akaun dlu kat maybank2u. 


4. Pilih Amanah Saham Bumiputera


5. Klik kat bhgn agreement tu then continue


6. Masukkn butiran yg lengkap


7. Request for TAC.. utk sekuriti punya hal


8. Bukti pengesahan kalau dah berjaya hantar pendaftaran.


9. Check status.. for 1st time.. akan kluar status pending..


10. Esoknya korang dah boleh check status.. if dah active means korang dah boleh wat transfer trus ke akaun asb..


11. Pilih menu yg sama mcm kat atas, Pilih menu ASB - beserta nama pd akaun yg korang dah daftarkan


12. Mcm biasa klik agreement, pastu continue


13. Masukkan jumlah yg korang nak simpan.. then proceed mcm biasa...



Thats all for today.. 
slamat menabung ya kawan2..
anthing, just kol customer service diorng or klik ke maybank2u website k.. 

Tuesday, December 15, 2015

mommy to be soon !!!

alhamdulillah.. syukur padaMu Ya Allah... usaha kami membuahkan hasil... haha.. cam kelakor lak bunyinye.. i am going to be a mommy soon... 1st skali agak truja.. bila dpt tau ada "something" dlm perut kita.. mcm x percaya pn ada.. ada nyawa baru bakal hadir dlm hidup kami.. actually dah pernah try pregnancy test kit jenis cassette 2 pcs. brand ape x ingat la.. then try lg 1 jenis strip iaitu brand Dip N Tell yg kat bwh ni.. kecewa dgn result yg dlu.. aku pn try 1 je dlu.. n result still -ve... n then buat aku down seketika.. so, decide balance yg 1 lagi tu simpan je dlu.. x tau smpai bila..


tp.. jeng2.. sampai la 1 tahap aku rasa something weird... perut rasa x sedap.. cepat touching.. pastu sikit2 nangis.. wei.. aku nangis betul2.. bkn main2 tau.. ape je org len buat sume serba x kene kat ati aku ni.. rasa mcm diabaikan.. rasa macam org x syg dah.. n sume yg -ve la..pastu lately ni asyik p kedai akuarium.. teman encik suami beli ikan.. kalau duduk menyangkung sbb nak tgk ikan2 yg sekejap je pn rasa mcm nak pitam bila bangun.. pastu kat mane2 pn kepala aku selalu pusing.. ade jgk rasa nak muntah tp ku tahan selagi boleh sbb ingatkan perut kembung masuk angin ke... n 1 thing yg wat aku yakin aku preggy ialah aku missed period utk bulan ni.. sejak kawin dah 2 kali period aku cepat dari jadual.. tp bulan ni x dtg2... kalau follow jadual patutnya aku priod 12/12/15.. then pada pagi esoknya yakni 13/12 sebelum subuh aku try test kit jenis strip sendiri.. x tny hubby dlu pn.. punya la nak wat senyap2 sbb takut kalau bg tau nanti bile test -ve je lg.. tp alhamdulillah.. bila nmpak 2 line tu aku pn dgn excitednya p kejut mr hubby n bg tau pasal 2 garisan tu.. cian my hubby.. tga pisat2 bru bgn tido lg time tu...


ni la result die.. walaupn x bape terang.. tp cukup membuatkan hati ini rasa syahdu.. 


Disebabkan rasa ingin tahu yg mendalam... aku pn beli lg 1 test kit.. jenis cassette blk.. nak test lg betul ke x.. atau yg strip tu x cukup power ke...boleh tgk seperti gmbar dibawah ye...


nak beli jenis clear blue tu mahai sgt kot... di tgah2 bulan ni.. xpala.. try jenis ni pn ok kot.. lg pn kawan yg tgah preggy 4 months pn suruh beli jenis ni..


  then pagi2 kul 5 pada hari ini (15/12/15).. aku terjaga dari tidur.. trus bgn n try wat.. haha.. nampak x excited bebenor nak try lg... dan resultnya tidak mengecewakan...2 garisan yg memang merah menyala warnanya.. so aku decide utk pegi cnfirm lg skali dgn dokter.. alhamdulillah.. rezeki... dah 4 weeks lebih dah.. due date bersalin dijangka akhir bln 8 nanti.. smoga segala urusan dipermudahkan...AMINNNNNN....


Wednesday, November 4, 2015

nak buat apa dengan duit mas kahwin ??...

selamat petang uolllss... arini aku nak update entry pasal duit mas kahwin.. dah sebulan lebih kahwin baru nak update ye dok..haha..ok2.. back to topik.. lepas kahwin mesti dpt wit mas kahwin a.k.a. mahar... x kira la secara cash or hutang atau bentuk dinar or ape2 yg seangkatan dgnnya.... n ia adalah pemberian wajib dari seorang suami ke atas isterinya.. cheewwaahh.. jumlahnye ikut pengantin la kan... samaada nak bagi ikut negeri or ikut suka hati.. tp mostly org akan follow negeri masing2 la.. klu nak kelainan boleh la bg seberapa byk yg anda suka.. haha... janji rock...

for me.. mcm rugi je kalau duit tu dihabiskan begitu saja.. so aku mmg nak beli something.. yg boleh bg sentimental value kat aku... at least bende tu aku nmpak.. then aku decide nak beli emas.. cari rege yg lebih kurang... nilai mas kahwin aku RM200/=... so subang ring mmg berbaloi.. cincin dah byk.. lgpn dah lame tinggal anting2 ni.. ade dlu dah jual..

masalahnye skarang aku ni mmg ssh dah nak kuar shopping.. En. Husband mmg bkn kaki jalan... nak kuar ke kuala pilah semata2 nak beli 1 emas je mcm x berbaloi.. wit minyak lg.. kate cost saving kan.. aku pn ape lg.. survey la secara maya... ade 2 kedai aku aimed.. satu thru FB leewahgoldsilver.. ni kedai kat Kuala Pilah yg aku beli cincin risik, tunang n rantai tangan.. tp pegi walk in ja.. online x byk show gambar2 subang.. lg 1 FB hafiz jewel.. yg ni kat kajang.. n reason aku pilih seller ni sbb rege die lebih kurang dgn Lee Wah, kat Kajang je kedai die.. dekat n boleh wat COD lg..

ni la subang yg aku beli... cantikkan.. 
details :

berat : 1.24gram
harga emas (04/11/15) : RM151.28/gram
(rege ni still consider murah dari kedai emas terkemuka)
diameter : 1.3 cm
upah : RM 25
cas penghantaran : RM6

kiraan : 
RM151.28 x 1.24gram = RM187.59
(+) upah : RM187.59 + RM25 = RM212.59
(+) gst : RM212.59 + RM12.76 = RM225.35
(+) kos penghantaran : RM225.35 + RM6 = RM231.35

cuma tambah sikit je wit sendiri..muehehehe


dpt beg n kotak cantik lg..
berbaloi2 kan..
ok.. nak cite tu je..
bg bride t be yg nak ikut jejak sy sila la ikut..
x rugi anda beli emas..
untuk simpanan sendiri kan..
ape2 pn pilihan ditangan anda..
tata...

peace no war....

Tuesday, October 13, 2015

Dapatkan produk-produk Anugerah untuk mengatasi segala permasalahan anda.


Assalamualaikum & selamat petang sume... petang ni ceq nak habaq pasai produk keluaran anugerah...


Anugerah adalah produk yang memanfaatkan hasil kebaikan herba dan sains sebagai ikhtiar sampingan untuk kesihatan, kecantikan dan kecerdikan minda. 
In Shaa Allah. 

Ceq ada try pencuci muka keluaran anugerah.. mmg best pakai dia.. sbb muka rasa fresh ja.. siyes, mmg ok pakai pencuci ni.. sape nak try boleh beli k.. harga runcit RM20, tp aku dpt harga RM18 je..



Formula unik Pencuci Muka Anugerah menggabungkan herba tradisional dan kaedah rawatan Islam membantu menghilangkan kekotoran dan sel-sel mati. Gunakan Pencuci Muka Anugerah setiap hari untuk kulit yang berseri, ceria dan menawan.

Sesuai untuk kulit bermasalah.

Kandungan Pencuci Muka Anugerah :

• Air nyah ion
• Glyserin
• Polisorbat 20
• Cocomidropyl betaine
• Cocomide DEA
• Ekstrak pinang
• Pewangi
• Vitamin E

Kaedah penggunaan

Tuang Pencuci Muka Anugerah dalam anggaran satu sudu besar. Sapukan pada muka dan usap seluruh muka dengan perlahan sambil membaca al-Fatihah. Biarkan selama 2-3 minit dan kemudian bilas muka anda sambil berselawat sebanyak 3 kali. Pastikan Pencuci Muka Anugerah tidak dilangkah.



Then now i am trying other produk keluaran anugerah ni jgk, iaitu, Minyak Sejuta Rahsia Anugerah, Air Anugerah & Pembersih Wanita Anugerah. sume ni baru je beli x smpai 1 jam yg lepas... muahaha... aku dpt rege murah utk stiap produk yg aku beli..


Minyak Sejuta Rahsia Anugerah - RM48 - dapat RM44

Air Anugerah - RM4.50/botol - dapat RM4.00/botol

Pembersih Wanita Anugerah - RM18 - dapat RM16



Kepada sesiapa yg nak @ mencari produk2 anugerah ni boleh wassap/telegram/wechat no 0176256314 k.. COD area beranang atau seremban sahaja.. aku bukanlah agen.. tp kalau ade kengkawan yg mmg btul2 nak cari porduk ni boleh contact aku.. InsyaAllah aku akan tolong semampu yg boleh.



jom baca penerangan mengenai produk yg baru aku beli ni...
(copy & paste dari anugerahquran website)


1) Minyak Sejuta Rahsia Anugerah.

Dalam kitab-kitab perubatan tradisional, terdapat pelbagai jenis herba tradisional yang sering digunakan oleh orang-orang tua dulu untuk merawat penyakit. Ada herba-herba ini yang boleh ditemui di Alam Melayu.

Seiring dengan perkembangan zaman, keperluan untuk mendapatkan herba-herba ini semakin meningkat dan satu persatu manfaat lain ditemui.

Herba-herba ini mampu memulihkan sakit kepala, sakit perut, demam, kekejangan otot, sakit sendi, sakit pinggang, ‘ular-ular’ dan sebagainya. Ia sememangnya setanding dengan perubatan moden.

Apabila digabungkan dengan kaedah rawatan Islam, ia menjadi paduan unggul yang bermanfaat kepada semua lapisan masyarakat. Tiada syak dan ragu lagi terhadap keberkesanannya.

Minyak Sejuta Rahsia Anugerah ini merupakan adunan intipati pelbagai jenis tumbuhan tradisional yang sering digunakan oleh nenek moyang kita untuk membantu mengubati penyakit dan mengembalikan taraf kesihatan anda seperti sediakala.

Kandungan Herba Minyak Sejuta Rahsia Anugerah :

• Minyak eucalyptus
• Ekstrak halia bara
• Ekstrak serai
• Ekstrak limau purut
• Ekstrak lengkuas
• Ekstrak pudina
• Ekstrak bunga cengkih
• Ekstrak buah pala
• Minyak avokado

Dapatkan Minyak Sejuta Rahsia Anugerah sekarang dan anda mendapat manfaat seperti :

• kekejangan otot selepas bersukan berkurangan
• senggugut beransur hilang
• kesan akibat ‘ular-ular’ berkurangan
• badan semakin bertenaga dan bersemangat
• terlindung dari gangguan ilmu hitam dan makhluk halus
• pulih dari sakit perut yang kronik dan sebagainya

Cara menggunakan Minyak Sejuta Rahsia :

Sapu pada bahagian badan yang sakit sambil membaca al-Fatihah dan berselawat. Untuk kegunaan luar sahaja. Pastikan Minyak Sejuta Rahsia Anugerah tidak dilangkah



2) Air Anugerah

Sembuhkan sakit luaran dan dalaman dengan kehebatan air beralkali dari Air Anugerah.

Air Anugerah adalah air yang bersifat alkali yang menggabungkan kehebatan sains dan perubatan Islam untuk membantu menghilangkan kesakitan rohani dan jasmani anda.

Kelebihan Air Anugerah:

• meneutralkan kandungan asid berlebihan dalam badan.
• menyahkan sisa toksin dari dalam badan.
• menghidrat supaya tubuh badan tidak akan mengalami masalah kekurangan air.
• menguatkan sistem pertahanan badan dari serangan penyakit.
• ejen antioksidan yang terbaik.

Dapatkan Air Anugerah sekarang dan anda mendapat manfaat seperti :

• penyakit luaran dan dalaman semakin pulih
• wajah semakin ceria dan berseri
• hati menjadi lunak dan mudah menerima perkara yang baik
• badan semakin bertenaga dan bersemangat
• rumahtangga semakin harmoni dan gembira
• terlindung dari gangguan ilmu hitam dan makhluk halus
• hati semakin lembut dan mudah menerima nasihat (untuk kanak-kanak)
• daya ingatan semakin kuat dan cerdas
• mudah untuk melahirkan anak (untuk wanita hamil)

Kandungan Air Anugerah :

• Punca air : Bekalan air paip yang dirawat (SYABAS). No kelulusan KKM163 (52/W/11)

Kaedah penggunaan

Baca Bismillah dan selawat 3 kali sebelum minum.Kemudian lafazkan niat dalam hati. Boleh disapu pada muka dan kepala. Pastikan Air Anugerah tidak dilangkah.


3) Pembersih Wanita Anugerah

Kekal bersih dan menawan dengan Pembersih Wanita Anugerah - Rahsia Kebersihan Wanita

Setiap wanita berhak mendapatkan pembersih wanita yang selamat digunakan untuk kesihatan bahagian sulitnya dari kegatalan dan bau yang tidak menyenangkan.

Bertukar kepada pembersih wanita yang mengandungi herba-herba seperti ekstrak sireh, manjakani, ekstrak pinang dan herba serapat. Rahsia Kebersihan Wanita mengandungi bahan-bahan semulajadi yang membersihkan bahagian sulit supaya anda kekal segar, bersih dan berkeyakinan.

Ia juga membantu :

• mengetatkan dan merapatkan faraj setelah bersalin agar anda kembali menawan
seperti anak dara.
• memulihkan luka selepas bersalin.
• menyahkan bakteria yang menyebabkan bau di bahagian sulit.
• mengembalikan kehangatan hubungan intim suami isteri.

Kandungan Pembersih Wanita Anugerah :

• Ekstrak pinang
• Ekstrak sireh
• Manjakani
• Herba serapat



Kesemua produk ni aku beli sbb nak try n sbb ia adalah salah 1 alternative @ ikhtiar aku utk beberapa simpton yg aku alami.. n ia berpandukan ayat2 suci Al-Quran. so, no worries k..